İçeriğe geç

Tr Tez Merkezi

Tez Danışmanlık

Eğitim hayatının önemli bir eşiği olarak kabul edilen tez yazma süreci öğrenciler için genellikle sancılı süreç olarak zihinlerde yer edinmiştir. Özellikle akademik araştırma yapmak ve yapılan bu araştırmanın bilimsel manada raporlanması süreci pek çok insan için zorlu aşamalar olarak görülmektedir. Çünkü yazıya aktarma yeteneği farklı bir alandır. Dolayısıyla bu gibi durumlarda çok iyi bilimsel araştırma yapan öğrencilerin dahi, ortaya çıkan dokümanı tez veya dönem projesi gibi bilimsel rapor haline getirme sürecinde problem yaşadığına şahit oluyoruz. Anlatılanların yanında ilgisiz danışmanla birlikte süreci yürütmek ve bazı durumlarda ise öğrencinin sınırlı bilgisinin olması gibi çeşitli sebeplerle tez yazma süreci konusunda problemler peşi sıra gelmektedir. Bahsedilen şekilde problemlerle karşılaşıldığında sorunu ortadan kaldırmak maksadıyla profesyonel manada yardım gerekebilir. İşte tam olarak bu noktada format düzenleme çalışmaları başta olmak üzere, literatür araştırması, istatistik veri analizi, yabancı dilden çeviri, konu başlığı belirleme, kaynak temini ya da bunun gibi araştırılması gereken çeşitli konularla alakalı yardım alınması mümkündür. Bahsi geçen konularla alakalı bir problem yaşıyorsanız yukardaki hizmet alanlarından birisi ile alakalı desteğe ihtiyacınız olduğunda tez hazırlama merkezleri ile görüşmek suretiyle sorunuzu ortadan kaldırmanız mümkün olabilir. Sorunu ortadan kaldırmak adına öncelikli olarak kapsamlı bir araştırma yapılması ve ulaştığınız firmalardan size hizmet verip veremeyeceklerini öğrenmeniz gerekir. Devamında ise karşılıklı şartların ortaya konulması ve buna uygun şekilde profesyonel akademik danışmanlık hizmeti alıp alamayacağınızı tespit etmeniz gerekiyor. Kısacası bu aşamada tez yazım alternatiflerini değerlendirme zamanı!

1. Kısaca Tr Tez Merkeziyle Neden Çalışmalısınız?

Üst kısımlarda ifade edildiği üzere herhangi bir gerekçeyle tez yazma sürecinde problem yaşandığında, profesyonel hizmet almak istiyorsanız çeşitli alternatiflere yönelmeniz mümkündür. Bu çerçevede TR Tez Merkezi profesyonel akademik danışmanlık hizmetlerine ortaya koyar. Hizmet sınırları açısından bakıldığında ise akademik içeriği olsun veya akademik içeriği olmasın herhangi bir araştırmayla alakalı profesyonel çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca istatistik veri analizi başta olmak üzere format düzeni ile alakalı çeşitli işlemlerle ilgili de faaliyetler bulunmaktadır. Tüm bunları bir araya getirildiğinde TR Tez Merkezi sizin farklı ihtiyaçlarınıza yönelik olarak profesyonel çözüm alternatiflerini ortaya koymaktadır. Elbette bunun gibi faaliyet gösteren pek çok kurum bulunur. Ancak alternatifler arasında değerlendirme yaparken iletişimin gereken her an kurulabileceği bir kurumla çalışmanız tavsiye edilir. Kısacası istediğiniz anda -elbette ki mesai saatleri içerisinde- olması koşuluyla ilgili firmadan bilgi talep etme hakkınız saklı olmalıdır. Bazen telefonları açan, bazen açmayan ya da e-maillere keyfince yanıt veren bir kurumla kimse çalışmak istemez değil mi? İletişime son derece önem verilmekte ve mesai saatleri içerisinde ihtiyaç duyan herkese yanıt verilmekte, iletmiş oldukları talepleri mutlaka suretle yanıtlanmaktadır. Tüm bu anlatılanların yanında tamamen özgün ve orijinal bilimsel çalışmalar meydana getirilmektedir. Hatta sadece bilimsel araştırmalarla ilgili değil; özel amaçlı olarak bir inceleme yaptırıyor olsanız dahi kesinlikle özgün araştırmalar yapılacağını ve meydana getirilecek çalışmanın tamamen kişiye özel olacağını garanti edebiliriz. Neden Tr Tez Hazırlama Merkezi ile çalışmanız gerektiği konusunda dikkate değer bir diğer husus ise ekibin tamamen profesyonellerden meydana geliyor olmasıdır. Burada öğrenciler veya konuyla alakalı yeterli yetkinliği olmayan kimselerle hiçbir şekilde hizmet verilmez. Ayrıca güvenilir hizmeti tam zamanında sunmak sizlerin aradığı en önemli özellik olduğundan dolayı, bu konuda kesinlikle taviz verilmediğini ifade etmek isteriz. Güveni kazanmak çok zaman alan bir olgudur. Bu sebeple güveni kaybetmek diye bir seçenek hizmet koşulları içerisinde sağlanmaz. Elbette güveni sağlamanın birincil koşullarından birisi de zamanında teslimlerin yapılmasıdır. Tüm siparişler tam zamanında ve anlaşılan şekilde sahibine iletilir. Şunu biliyoruz ki zamanında teslim edilmeyecek işlerin hiçbir manası yoktur.

2. Tez Danışmanlık Hizmetlerinin Kapsamı

Genel manada bakıldığında tez danışmanlık hizmetlerinin kapsamı çok karmaşık gibi görünmektedir. Aslında parçalara ayıracak olursak öncelikli olarak tez/proje konusu belirleme, etik kurul başvuru formu hazırlama ya da tez öneri formu yazma gibi konularla alakalı ön süreçler hakkında faaliyetlerde bulunulduğunu ifade edebiliriz. Devamında ise tez yazma süreci ile alakalı işlemler başladığında kaynak araştırması, içindekiler oluşturma, yabancı dilden çeviri, istatistik veri analizi, tartışma yazılması veya tez/proje yazım kılavuzuna göre format düzenlemesi tezin yazma sürecindeki faaliyetler arasındaki hizmet kapsamı içerisinde bulunmaktadır. Bu işlemlerin tamamıyla alakalı hizmet verildiğinden dolayı, mühim olan çalışma sahibi olarak sizlerin neye ihtiyaç duyduğu gerçeğidir. Bahsi geçen konuyla ilgili olarak anlatılan çerçevede ihtiyaç duyduğunuz noktalarda bizle irtibat haline geçip bu konuda hizmetimizin olup olmadığını öğrenmeniz tavsiye edilmektedir. Böylece kesin bilgiyi elde etmeniz mümkündür.

3. Doğru Tez Merkeziyle Çalışmak Önemli Mi?

Elbette ki bir ürün veya hizmet satın alırken doğru kurumlara ulaşmayı her tüketici amaç edinmiştir. Peki konu akademik çalışmalar olduğunda doğru tez merkezi ile çalışmak önemli mi? Açıkça ifade etmek gerekirse normal bir sektöre göre çok daha fazla önemli olduğu gerçeğini ortaya koyabiliriz. Çünkü tez merkezi ile çalıştığınızda bazı işlemler belirli süreler gerektirdiğinden dolayı teslim zamanı geldiğinde sürprizlerle karşı karşıya kalmamanız gerekiyor. O halde öncelikli olarak doğru zamanda ve doğru şekilde bir tez/proje teslim almak için sizin maksimum fayda alacağınız bir kurumla çalışmaya başlamanız gerekmektedir. Bu çerçevede -hayatımızın pek çok alanında olduğu gibi- güven ilkesi etrafında ilişkiler ararken  kendi adınıza en doğru olduğuna inandığınız tez yazım ofisi ile çalışmaya başlamanız gerekmektedir. Eğer referansla bulduğunuz bir kuruma ulaştıysanız, ilgili alternatifi seçenekler arasında önemli düzeyde öne almanız gerektiğini düşünüyoruz. Ancak böyle bir durum söz konusu değilse; daha kapsamlı bir araştırma yapmak ve tez yazan yerler arasında alternatifleri doğru şekilde değerlendirmeniz gerekir. Aksi durumda kendi adınıza doğru olmayan bir kurumla birlikte çalıştığınız taktirde çalışmanız zamanında teslim edilmeyebilir veya edilse dahi çalışma teknik açıdan yetersiz görülebilir. En nihayetinde tüm bu sebeplerle doğru tez yazım ofisi ile çalışmadığınız durumlarda zamanınızı ve paranızı boşa harcama durumunuz kuvvetle muhtemeldir. O halde araştırmalarınızı daha kapsamlı ve detaylı şekilde yapmalı ve bu makalenin tamamında anlatılanları dikkatle uygulamak durumunda olduğunuzu bilmeniz gerekir. Önlem almak adına, tezin tek seferde bitirilmesi yerine birkaç parça halinde size teslim edilmesini talep ediniz. Böylelikle aldığınız riski paylaştırmış olursunuz. Ayrıca süreç içerisinde gidişhatla alakalı fikrinizin olması mümkün olur. İşler yolunda gidiyorsa ne ala, yok tersine gidiyorsa hemen önlem alabilirsiniz.

4. Akademik Etik Konusu

Hizmet almayı düşündüğünüz kurumlarla birlikte hareket ederken akademik etik konusu gündeme gelmese olmazdı. Çünkü pek çok hizmet veren kurumun bilimsel çalışma hazırlama ile alakalı son derece sınırlı bilgiye sahip olduğunu gözlemledik. Bu sebeple de başkasına ait tezlerin, makalelerin ya da yüksek lisans projelerinin kendinize ait gibi gösterilmesi akademik etik açısından önemli bir problem teşkil eder. Ayrıca kaynak göstermeden tez/dönem projesi hazırlanması ya da tezin doğru kaynaklarla hazırlanmaması önemli sorunların başlamasına öncülük eder. Çünkü elde edilen kaynak her neyse, ona uygun şekilde gerek metin içerisinde gerekse kaynakça kısmında ilgili bilim insanının bilgileri açık künyesiyle birlikte ortaya konulmalıdır. Ancak baştan savma yapılan ve düzgün şekilde oluşturulmayan kaynakçada problem yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Hatta daha fazla detay verecek olursak, kaynak göstermiş olsanız dahi belirli bir seviyenin altında birebir alıntı talep edilmektedir. O halde meydana getirilecek tez çalışmalarında kaynak düzeyinin sınırlı tutulması ve birebir alıntıya bir sınırlandırma getirilmesi kuralı karşımıza çıkmaktadır. Akademik ilke ve etik açısından problem yaşamamak adına yapılması gereken işlemler son derece basittir. En kısa şekilde anlatacak olursak somut olarak elimizde bulunan kaynaklarla alakalı elde ettiğimiz bir kelimelik bilgi olsa dahi buna atıf yapılması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Eğer bu şekilde akademik çalışmanızı meydana getirirseniz en kötü senaryoda eleştiri alırsınız, ancak hiçbir şekilde akademik etiği ihlal etme durumuyla karşı karşıya kalmazsınız. O halde eksiksiz şekilde yararlandığınız kaynakları gerek metin içerisinde gerekse de kaynakçada açık künyesiyle birlikte yazmak, akademik ilkeler arasındaki en temel prensiptir. Gerek kendiniz tez, dönem projesi ya da makale yazarken, gerekse de başkalarından destek alırken bu temel ilkeyi mutlak suretle dikkate almalısınız. Aksi durumda meydana getirilen çalışmanın akademik içerikli kabul edilmesi mümkün olmayacaktır.

Kaynak siteye gidin: https://www.trtez.com/trtezmerkezi-com.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir